Beveiliging - PGD

De informatie in het Persoonlijk GezondheidsDossier is persoonsgebonden en vertrouwelijk. Alle informatie in jouw PGD is versleuteld en voldoet aan de beveiligingsnormen voor het veilig opslaan van medische informatie.

Beveiligen doen we samen

Patiënt1 doet er alles aan om uw medische gegevens optimaal te beveiligen. Toch zijn er altijd factoren waar Patiënt1 geen invloed op heeft. U als gebruiker echter wel. Wanneer we samen zorgen voor een goede beveiliging vallen uw medische gegevens nooit in verkeerde handen. Wat kunt u doen?

1. Legale software

Installeer alleen legale software en software die u kent. Dit geldt niet alleen voor uw computer of laptop, maar ook voor uw tablet en mobiele telefoon. 

2. Gebruik een toegangscode

U kunt bij het opstarten van uw computer/laptop/tablet of mobiele telefoon een toegangscode instellen. Zo kan alleen uzelf (en de mensen die de code kennen) gebruik maken van dit apparaat. Vooral handig wanneer bijvoorbeeld uw laptop gestolen wordt. 

3. Toegangscodes niet laten slingeren

Wanneer u gebruik maakt van toegangscodes en andere wachtwoorden: laat deze nooit slingeren. Sommige mensen schrijven hun codes op of slaan het op in hun mobiele telefoon. Handig wanneer u de code niet goed kunt onthouden, maar onhandig wanneer dit in verkeerde handen valt. Bewaar uw toegangscodes dus altijd op een veilige plek.

4. Gebruik een virusscanner

Gebruik een (legale) virusscanner. Hierdoor krijgen ongevraagde programma's (en ook virussen) minder kans.

5. Gebruik een nieuwe versie van uw browser

Zowel browsers als besturingssystemen worden regelmatig vernieuwd. Hiermee wordt ook de beveiliging verbeterd. Patiënt1 raadt daarom aan om altijd de nieuwste versie van uw browser en besturingssysteem te gebruiken. U kunt ervoor kiezen om dit automatisch te laten updaten. 

6. Beveilig uw wifi

Veel mensen maken gebruik van draadloos internet (wifi). Zonder een veilige internetverbinding werkt u nooit 100% veilig met ons Persoonlijk GezondheidsDossier. U kunt uw draadloze internetverbinding (wifi) eenvoudig beveiligen door middel van een wachtwoord. Weet u niet hoe u dit moet doen? Vraag uw internetprovider om advies. 

 

De beveiliging op de Med1Pas

Jij bepaalt welke informatie uit jouw Persoonlijk GezondheidsDossier op de Med1Pas komt. De Med1Pas is bedoeld voor gebruik in geval van nood en is zonder wachtwoord in te zien. In noodsituaties moet ambulancepersoneel de Med1Pas kunnen openen.

Bij verlies of diefstal kan niemand jouw medische gegevens wijzigen en/of verwijderen. Dit kan alleen door jezelf, in de beveiligde omgeving van Patiënt1. Deze informatie in jouw Persoonlijke GezondheidsDossier is altijd versleuteld. 

 

Verlies van de Med1Pas

Als je de pas verliest, heb je nog steeds al jouw relevante informatie in jouw Persoonlijk Gezondheidsdossier. Hiermee is eenvoudig een nieuwe Med1Pas aan te maken.


Ontdek nu zelf de mogelijkheden van het Persoonlijk GezondheidsDossier.
Registreer gratis