Veilig databeheer

Jouw privacy en veiligheid staan bij Patiënt1 voorop

Medische en gezondheidsgegevens zijn persoonlijke en vertrouwelijke informatie. Ze staan in jouw PGD en zijn jouw eigendom.

Patiënt1 versleutelt alle persoonlijke gegevens zodat niemand deze kan inzien, ook de medewerkers van Patiënt1 niet. Uitgebreide veiligheidsprotocollen binnen Patiënt1 bewaken deze processen.Jij bepaalt met wie je toegang deelt tot jouw PGD. Ook bepaal je wat die ander kan inzien en/of kan bewerken.

Patient1 is veilig, onafhankelijk en betrouwbaar:

 

Door de controle van het CPB Patiënt1 voldoet aan de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Dat betekent dat Patient1 onder controle staat van het College Bescherming Persoonsgegevens onder nummer m1415805. Deze overheidsinstantie controleert Patiënt1 op de correcte en zorgvuldige behandeling en verwerking van persoonlijke gegevens. Absoluut verboden is de verkoop van persoonlijke data en NAW gegevens.

 

Door beveiligde verbinding (SSL)

Patiënt1 maakt gebruik van een versleutelde verbinding (256-bits) om de veiligheid tussen jouw computer en de Patient1 servers te garanderen. Dit zie je door het (groene) hangslot dat in de browserbalk bij het website adres staat.

Groen slot: SSL beveiligde verbinding

Groen hangslot bij de browser Google Chrome, andere browsers tonen dit: Hangslot: SSL beveiligde verbinding

 

Door beveiligd datacenter in Nederland

Je persoonlijke gegevens staan opgeslagen op servers in beveiligde datacenters die 24 uur per dag bewaakt worden. Alleen daartoe bevoegde medewerkers van Patient1 hebben toegang tot deze servers.

 

Door veiligheidscontroles gecertificeerde externe partij

De veiligheid van Patient1 wordt regelmatig succesvol getest door gecertificeerde externe partijen. Bij deze tests worden er beveiligingscontroles uitgevoerd zodat de data van de Patiënt1-gebruikers zo goed mogelijk beschermd zijn.

 

Door onze informatie beveiliging

Patiënt1 werkt volgens de informatiebeveiliging norm NEN 7510. Dat betekent dat alle informatie- en communicatieprocessen beschreven en extra beveiligd zijn. De norm NEN 7510 gaat over informatie beveiliging binnen de zorg. Hiermee kun je erop vertrouwen dat Patiënt1 voldoet aan de hoogst mogelijke standaarden voor informatiebeveiliging.

 

Door persoonlijke inloggegevens

Je bepaalt zelf jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Ook het inloggen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord gebeurd op een SSL beveiligde pagina.

 


Ontdek nu zelf de mogelijkheden van het Persoonlijk GezondheidsDossier.
Registreer gratis